veluvine Nunspeet

Kaartverkoop Veluvine van start

Kaartverkoop Veluvine van start

NUNSPEET – Zaterdag 20 mei start Veluvine met de verkoop van een gloednieuw theaterprogramma voor seizoen 2023-2024. Vorige week ontving het theaterminnend publiek van Nunspeet en omstreken al het nieuwe programma in de brievenbus. Het programma is ook af te halen in Veluvine of online bekijken via de website van Veluvine (www.veluvinenunspeet.nl). Hierin prijken onder andere grote namen als Jamai, Tineke Schouten, Van Dik Hout, Pieter Derks en Adriaan van Dis.

Ook Jay Francis, inmiddels een bekend gezicht in Veluvine, keert volgend seizoen terug. Evenals het dansgezelschap Oxygen die met ‘Delusion 2.0’ het publiek omver zal blazen. Opnieuw wordt er gebruik gemaakt van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Tineke Schouten staat daarentegen voor de eerste keer bij Veluvine op het podium! “Dat is toch één van de grande dames uit de Nederlandse theaterwereld!” vertelt interim directeur Koos Meijerink enthousiast.

Meijerink: “Tussen de mooie cabaret- en muzieknamen staan ook twee bijzondere musicals. ‘Je Anne’, over het leven van Anne Frank, en ‘Piaf’ over het leven van Edith Piaf.” Anders dan in eerdere vertellingen, films en theaterstukken vertelt ‘Je Anne’ het feitelijke verhaal van de onderduikers in het Achterhuis zonder dat dit op enige wijze gedramatiseerd, aangevuld of aangepast is. Het script van Enid Futterman werd hiervoor gecomplementeerd. In ‘Piaf’ herbeleeft de fenomenale Piaf verschillende belangrijke momenten uit haar leven. Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek ontdekt Piaf wie ze was en wat ze achterlaat.

Verder zal ook in 2023-2024 de succesvolle samenwerking met Bibliotheek Noordwest Veluwe worden voortgezet. “Kinderboekenschrijfster Tosca Menten zal op woensdag 11 oktober aftrappen met een voorstelling vol liedjes en verhalen. De voorstelling wordt georganiseerd is het kader van de Kinderboekenweek. In november gaan we alles leren over de historie van de fiets met Wim Daniëls. Extra leuk voor Nunspeet natuurlijk, want niet alleen hebben we hier fietsbedrijven als Stella, Forza en Shimano maar Nunspeet is vanwege de prachtige ligging extra aantrekkelijk voor toeristen om te fietsen. En als laatste kunnen bezoekers, door deze samenwerking, in april de veelvuldig genomineerde en bekroonde schrijver Adriaan van Dis van dichtbij meemaken”, aldus de interim directeur.

Preview Avond
Het nieuwe theaterseizoen zal op woensdag 20 september officieel starten met de jaarlijkse Preview Avond. Tijdens dit evenement presenteert Veluvine voor een zacht prijsje heerlijke voorproefjes van wat je mag verwachten in het nieuwe seizoen. Een evenement dat na een aantal jaren nu echt een eigen plekje heeft gekregen. Het blijft een verrassing wie er gaat komen, een gezellige avond is het altijd!

Foto: Jurgen Jacob Lodder