veluvine Nunspeet

Knock Out Comedy Crew & Oorlogswinter in Veluvine

Nu de theaterdeuren van Veluvine weer geopend zijn,  kan het publiek weer van talloze mooie voorstellingen komen genieten. Zo staan op donderdag 3 februari de mannen van de Knock Out Comedy Crew op het podium en brengt Theatergroep De Jonge Honden op vrijdag 4 februari het boek Oorlogswinter van Jan Terlouw tot leven tijdens de familievoorstelling Oorlogswinter (10+).

Wie van pure stand-up comedy houdt en graag een humorvolle avond wil, zit donderdagavond helemaal goed bij de voorstelling ‘Nee, dat kan echt niet’ van de Knock Out Comedy Crew. Verwacht de beste grappen, de briljantste typetjes, de hardste roast-jokes en messcherpe observaties. Met hun stand up comedy show ‘Nee, wij zijn geen boyband’ verrasten de mannen van Knock Out Comedy Crew menig theater met hun optreden. Na het succes van de vorige tour, kon een opvolger niet uitblijven. Wees voorbereid, want de comedians nemen deze avond geen blad voor de mond. Sommige zaken moeten nu eenmaal besproken worden, maar wat kun je tegenwoordig nog zeggen op het podium? Knock Out Comedy Crew is er helder in: Je moet niet alles willen zeggen, maar we moeten wel alles kunnen zeggen. Deze avond is dus niet geschikt voor tere zieltjes of woke wappies zonder humor.

Met een line-up van vijf stand-up comedians  (waarvan 1 MC) zetten de mannen telkens een andere line-up neer. Ze nemen gast-comedians mee naar hun shows, zowel opkomend talent als gevestigde namen. Kwaliteit staat bovenaan en er zijn altijd 2-3 vaste comedians aanwezig van de Crew. Een avond Knock Out Comedy Crew staat vooral garant voor veel lachen, onvervalste stand-up comedy, zonder rode draad.

Juist een nieuwe generatie publiek smult van deze vorm. Knock Out Comedy Crew bewijst dat ze theaterzalen kunnen vullen met jonger publiek. En onthoud goed, het is maar comedy hè, dus kom niet aan met: ‘Nee, dat kan echt niet’!

Vrijdagavond gaat het er een stuk serieuzer aan toe tijdens de spannende familievoorstelling Oorlogswinter over vriendschap, vertrouwen en volwassen worden in een oorlog. Niets is wat het lijkt, niemand is te vertrouwen en nergens ben je écht veilig. De voorstelling is een bewerking van Nederlands bekendste jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog van Jan Terlouw. Dit jaar bestaat het boek precies vijftig jaar. Als de Duitsers in 1940 Nederland binnentrekken, heeft Michiel van Beusekom eerst nog het gevoel dat hij in een spannend jeugdboek beland is. Maar al gauw wordt hem duidelijk dat oorlog niet iets is om je op te verheugen. In de laatste oorlogswinter (die van 1945) raakt Michiel betrokken bij het verzorgen van een Engelse piloot, die in de bossen achter zijn huis is neergestort. Michiel probeert de lange winter zo goed mogelijk door te komen, maar komt steeds meer alleen te staan. Zijn vader wordt opgepakt en zijn zus praat haar mond voorbij. Wie kan Michiel eigenlijk nog wel vertrouwen?

Kaarten voor Knock Out Comedy Crew zijn te koop voor € 17,00 p.p. en kaarten voor Oorlogswinter € 20,00 p.p. via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa. In lijn met de landelijke richtlijnen wordt bij entree vanaf 13 jaar om een coronatoegangsbewijs (QR code) gevraagd en worden alle voorstellingen op 1,5 meter georganiseerd.

fotograaf: Jan Amse
Utrecht. 10–04-2021. Grappige Zaken. Fotografie t.b.v. Grappige Zaken. © COPYRIGHT: VINCENT BOON 2021 © WWW.VINCENTBOON.NL