nieuws

Ongemak met ongemak bestrijden in Akwart

NUNSPEET – Het leven van Wart Kamps is een aaneenschakeling van ongemakkelijke momenten. Hij zegt daarover in een interview: “Ik denk teveel na. Dat is sowieso wel typerend voor mij. Ik analyseer elke situatie van tevoren, kijk waar mogelijk ongemak zit en probeer het te ontwijken. Door je te verzetten tegen ongemak, wordt het vaak alleen maar erger. Dat is denk ik de boodschap van deze voorstelling, die zeker ook aan mezelf is gericht: niet zoveel nadenken, dan valt het allemaal wel mee.”

Alleen gaat dat niet zo gemakkelijk als gehoopt. Een anonieme date blijkt een vreselijke ex te zijn. Tijdens een goed gesprek op een feestje kijkt de ander al over Wart’s schouder of er een interessantere persoon in the house is. Die eeuwige twijfel of hij nou wel of niet een wildvreemde met éxact dezelfde jas moet groeten? Wart heeft een oplossing voor zichzelf bedacht en is er een meester in geworden: ongemak bestrijden met nóg meer ongemak. Dan zie je pas hoe mensen écht zijn. Lekker gênant.

Een absurdistisch, aandoenlijk, hilarisch en muzikaal cabaretprogramma over leven als mens tussen, met, zonder, dankzij of ondanks: andere mensen. Met liedjes en hier en daar misschien een gek dansje, want het moet wel showbizz blijven. Dit keer brengt hij zelfs een hoopvolle boodschap (is voor Wart ook nieuw).

Kaarten voor Wart Kamps – Akwart op vrijdag 7 april zijn te bestellen via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.