Op 18 september in de Speuldeuze en Praotstoel794

Gaat Erik Daems zoeken in de Zeeuwse en Vlaamse streektaalmuziek. Wat zeggen de  artiesten over hun geboortegrond?  Als om 10 uur Tony van Dommelen zijn plek heeft ingenomen in de studio van RTV794 gaan we beginnen aan de Praotstoel. We hebben Linda Seinstra op pad in Epe als daar René Blok met een grote groep vrijwilligers vanaf de Leenhofweg weer een Claenup Day uitvoert. Wat drijft deze vrijwilligers en hun voorman?

Je merkt dat er meer reuring in de maatschappij komt. Er mogen meer dingen georganiseerd worden. Daarbij heb je de EHBO-verenigingen nodig. Daarom gaan we deze zaterdag kijken wat de EHBO-verenigingen Epe-Oene, EHBO-Heerde en EHBO-Vaassen aan opleidingen klaar hebben staan. En wat ze nog nodig hebben om goed te kunnen werken.

Als laatste in deze uitzending gaan we horen van de Bibliotheek Noord Veluwe hoe het werven  en het opleiden van Taalvrijwilligers vordert. Of zijn ze nog op zoek naar vrijwilligers voor deze leuke taak?

Berichten uit de weekkranten en de Agenda om 11:40u.

Kijk vooral op WWW.Radio794.nl voor het laatste nieuws over de uitzending.

U hoort de Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) elke zaterdag.

Radio 794 is te ontvangen via  106,5 FM & 107,8 FM ether – glasvezel KPN 1186 –

via internet www.rtv794.nl (Live Radio) – DAB kanaal 7B (190,64 MHz).

Herhalingen van de Praotstoel zijn op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u  

Als we nog tijd kunnen vinden dan houden we onze volgers op Facebook op de hoogte van de onderwerpen in ons programma.  www.facebook.com/praotstoel794