nieuwsOener koefeest

Programma 164ste OENER KOEFEEST 23 en 24 oktober 2019

In alle drukte rondom het koefeest bijna vergeten om het hier zelf te plaatsen…..

Koefeest: nieuwe elementen op solide basis

OENE – Ook in de 164ste editie van het Oener Koefeest donderdag 24 oktober eist het koebeest z’n plaats op. Niet meer door massale aanwezigheid in de straten, maar met het puikje dat in een tent om prijzen strijdt. De focus gericht op melkvee in vier geledingen met voor de winnaars mooie prijzen en eeuwige eer.  Wim Nooteboom en Herman Riphagen als organisatoren van de Oener Koefeest Veekeuring zijn blij verheugd dat er grote belangstelling voor is van veehouders uit de regio.

Ze hebben bij de organisatie en uitvoering onmisbare steun van Henri Kamphuis en Dennis Nijhof, die beide hun expertise inbrengen. Het is geen geringe opgave, deze wedstrijd met veel informatie aan de toeschouwers, want de gezondheidseisen zijn streng. Om 12.30 uur die dag zijn de winnaars en algemeen kampioen bekend. Het Koefeest bestuur hecht samen met de boeren aan kwaliteit in het veebestand. Juist nu de boeren zich zo in de hoek gezet voelen. 

Miss Oene 2018

Twee dagen

Het Koefeest is verdeeld over twee dagen. Woensdag de 23ste het schoolvoetbaltoernooi, hardlopen en huisdierenkeuring. ’s Avonds een Kwis, waarin volwassenen en kinderen worden getest op hun kennis over verschillende onderwerpen. Deelname voor teams van drie tot vijf personen.  Alleen jeugdteams (t/m 16 jaar) kunnen zich nog aanmelden via koefeestkwis@hotmail.com. De kwis voor de volwassenen is al vol. Een kwis die zowel voor de deelnemers als het publiek interessant is met leuke muziek en na afloop in de tent aan de Kerkstraat de Avond van Oene. Zie ook de facebookpagina Koefeest Pub Kwis voor meer informatie.

Trial

Op donderdag begint het al vroeg met de warenmarkt. Meer dan honderd kramen vullen het centrum. De verkoop van oliebollen in de garage van Gerrit en Anneke Buitenkamp door de vrouwenverenigingen vorm een onmisbaar onderdeel. Op de terreinen uitgebreide landbouwmechanisatie. Er is een Alcapa-show met kinderboerderij en aan weerszijden van de Kerkweg de veelzijdige Koefeest cross en demonstraties van de zwaarste mobielen in soorten en maten. Nieuw is een trial demonstratie door nationaal kampioen Ewoud Lalkens op zijn furieuze Spaanse motor. Daarbij is niets te gek. De Passerel is aan de Houtweg aanwezig met al zijn geledingen om creativiteit aan de dag te leggen.

Boek

Bezoekers kunnen in een stand tegenover de kerk intekenen voor een boek dat in 2020 verschijnt ter gelegenheid van de 165ste editie. Bij voorinschrijving 20 euro, hetgeen een voordeel van vijf euro biedt bij de verkoop volgend jaar. In dat boek wordt in woord en (veel) beeld de historie van deze unieke traditie vastgelegd. Met de bon hieronder kun je hem bestellen. (inleveren bij kraam voor de kerk op het koefeest)

Vlag

In de week van het koefeest MAG ER WEER GEVLAGD WORDEN met de koefeestvlag, we hebben een nieuwe laten drukken, die te bestellen is door een mailtje te sturen naar koefeestkrant@oenerkoefeest.nl De vlag kost 17,50 euro. Tijdens het Koefeest is de vlag te koop bij de bestuurswagen.

Koefeestkrant

In de Koefeestkrant die huis aan huis wordt verspreid staan alle bijzonderheden over 23 en 24 oktober. .De krant is ook online te lezen, zie hieronder

Programma

(onder voorbehoud van wijzigen)

Plattegrond

Hieronder een prachtige plattegrond van het koefeest. Zo hoeft niemand meer te verdwalen..