radio794

Radio 794 – onderwerpen Praotstoel 30 december

30/12:Minder prullebakken ook minder vuil?, Old en niej, SANCT in Berghuizerbad! en Survivalrun op het Heerder strand.

Erik Daems geet uule laotn genietn op de leste zaoterdag van 2017 met ’n Drentse streektaal verzameling. Met disse keer meziek van Harm & Roelof, SKIK en Mooi Wärk en natuurlijk een conference van Boer Bart die geet vriejen.

Op deze zaterdag hebben wij in de Praotstoel onze gasten uit en thuis. Nee het is geen voetbalwedstrijd maar er gebeuren dingen waar we graag bij willen zijn. We krijgen om 10:10u wethouder van Dijk op bezoek die ons gaat vertellen hoe zij de gemeente Heerde gaan schoon houden. Zijn stelling is: Minder vuinisbakken in de gemeente geeft minder afval op straat. Het zou al op een aantal plaatsten tot goede resultaten hebben geleid. Maar de raad van Zwolle komt al terug op dat besluit! En we zijn benieuwd hoe het bouwprogramma voor 2018 er gaat uitzien. Overal in de gemeente zijn nog postzegelprojecten die volgebouwd kunnen worden maar zet dat zoden aan de dijk nu er meer moet gebeuren volgens onderzoek van Compaanen.

Om 10:30u staat er een sportief gesprek op de rol. Sportdocenten van de Noordgouw in Heerde en studenten van de sportopleiding in Zwolle organiseren al een aantal jaren de Survivalrun op het Heerder strand. In 2018 is dat op donderdag 24 januari. Dan mogen alle kinderen uit groep 7 en 8 kijken wie het snelst over het klim- en klauterparcour kunnen komen. We horen de laatste informatie over het aanmelden van Dries Kelderman, Sven Jooss en ?.

Rond 11 uur hebben we contact met het Berghuizerbad waar Cor Rorije dan aan het kijken is naar de afscheidsactie van de deelnemers aan SCAN Covery Trail die op 6 januari 2018 gaat starten.

Met Hennie Olthuis uit Heerde gaan we om 11:20u horen hoe er in de jaren 60 – 80 kerst en Oud/Nieuw werd gevierd. Dit in het Veluws dialekt met verhalen en gedichten over die periode.

Om 11:40u Heeft Hetty Kolkman haar laatste Evenementekalender van 2017 klaar om aan de luisteraars bekend te maken.

De presentatie in de studio is van Linda Seinstra en de techniek wordt gedaan door Tony van Dommelen.

Kijk altijd op WWW.RADIO794.NL voor de laatste informatie over veranderingen in het programma.

De Speuldeuze (9 – 10 uur) en De Praotstoel (10-12uur) bij Radio794 op 93.1 op de kabel.

Of 106.5 (Heerde/Epe) of 107.8 (Emst/Vaassen) in de Ether.

Op zondag vanaf 17u en maandag vanaf 10u kunt u de herhalingen van de Praotstoel beluisteren!

En ook op de website WWW.RADIO794.NL in de voor U geschikte tijd via “794 gemist”.
Als we even tijd hebben houden wij U voor en tijdens de uitzending op de hoogte via: Facebook: www.facebook.com/praotstoel794