veluvine Nunspeet

René van Meurs eerste act in nieuwe theaterseizoen

René van Meurs eerste act in nieuwe theaterseizoen

Met de Previewavond van woensdag 14 september is het nieuwe theaterseizoen van Veluvine officieel gestart! Cabaretier René van Meurs, de zelfbenoemde ‘oranje comedywortel’ trapt het seizoen af met zijn voorstelling 2636 op zaterdag 24 september.

Zijn eerlijke verhalen en hilarische anekdotes zitten altijd bomvol steengoede grappen. René is kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig. Hij maakt “theater als troost in optima forma”, zoals Trouw over zijn vorige voorstelling schreef. In zijn vijfde programma zet hij deze lijn onverminderd voort. Dit belooft weer een mooie avond theater, of zoals ze in Schipluiden zeggen: “Heemaal goud joh!

In zijn voorstelling 2636 neemt hij je mee  naar de vooravond van een nieuwe fase in zijn leven! Wat als je volwassen moet worden, maar eigenlijk nog lol wilt trappen? Moet ook gewoon kunnen, toch? Misschien kun je dan het beste terug naar de basis, je geboortegrond. Daar waar alles leeft, bruist, tegensputtert en beweegt. Waar je even kunt pauzeren en je op kunt laden voor de volgende storm. Om eens kritisch te bekijken wat je gevormd heeft en hoe je het dan nu het liefste zelf zou willen doen. Laat René er maar een avond over vertellen.

Over René van Meurs
René van Meurs is al jaren vaste waarde van comedycollectief Comedytrain. Hij won de jury- en publieksprijs van Cameretten, toerde met vier avondvullende programma’s langs uitverkochte zalen en werd in 2018 genomineerd voor de Neerlands Hoop. Dagblad Trouw bekroonde zijn laatste voorstelling Hunkert met vier sterren: “Kwetsbaar, persoonlijk en erg grappig.” Voor zijn vijfde voorstelling werkt hij opnieuw samen met zijn vaste regisseur Laurens Krispijn de Boer.

René van Meurs – 2636 is te bezoeken op zaterdag 24 september om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 23,00 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.

fotograaf Anne van Zantwijk