nieuws

Schooldamkampioenschap Heerde en omstreken

Schooldamkampioenschap Heerde en omstreken

WAPENVELD – Op woensdagmiddag 18 januari zullen de scholen in de gemeente Heerde, aangevuld met de School met de bijbel uit Oene, het weer tegen elkaar opnemen tijdens het schooldamkampioenschap van Heerde en omstreken.
Dit toernooi start om 13:30 uur in de Hervormde Kerk, Kerkstraat in Wapenveld. Er wordt gespeeld in 2 leeftijdscategorieën: t/m 10 jaar welpen en t/m 13 jaar pupillen. Iedere school mag in principe 2 teams per categorie inschrijven bij Paul Borreman (tel. 038-4479960), coördinator schooldammen. Inschrijving sluit op 16 januari a.s.

De eerste stap naar wereldkampioen dammen
Sinds december 2016 heeft Nederland voor het eerst sinds 1984 weer een Wereldkampioen dammen. De 23-jarige Roel Boomstra uit Emmen/Groningen volgt daarmee in de voetsporen van de alom bekende Harm Wiersma. Hij nam het in 12 partijen op tegen de pas 18-jarige Jan Groenendijk uit Wageningen. Beide jonge spelers werden ooit ontdekt met het schooldammen. Zowel Jan als Roel speelden al eens een simultaan in Wapenveld.

Beter leren en onthouden dankzij dammen
Naast dat dammen ‘gewoon leuk’ is, leer je ook beter leren en onthouden dankzij denksporten. “Je maakt namelijk meer bloedvaten aan in je hersenen door intensief gebruik en ook de zogeheten ‘witte massa’ in je hersenen wordt groter als je jong bezig bent met denksport”. Dat vertelde dr. Erik Scherder (bekend van omroep MAX) tijdens een symposium op het WK dammen in Groningen. “En daar heb je later, als je ouder wordt, ook nog voordeel van!”
Twijfel dus niet, geef je met je school op voor het schooldamtoernooi in Wapenveld.