bibliotheek epe

Taalcafé van start bij bibliotheek Epe

Bibliotheek Noord-Veluwe start met een Taalcafé in de bibliotheek in Epe. Het Taalcafé biedt mensen de gelegenheid om elkaar te ontmoeten en de spreekvaardigheid te verhogen. Iedereen die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse taal is vanaf 14 april op donderdagavond welkom.

Het Taalcafé is een initiatief van het Taalpunt van Bibliotheek Noord-Veluwe. Het Taalcafé wordt begeleid door getrainde vrijwilligers. Deelname en koffie/thee is gratis, vooraf aanmelden is niet nodig. Taalpuntdocent Margriet Breet is enthousiast: “Bij het Taalcafé gaan de deelnemers met elkaar in gesprek. Dit gebeurt in kleine groepjes onder leiding van een taalvrijwilliger. Daardoor is er veel persoonlijke aandacht voor iedereen die wil oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. Het gesprek kan worden gestart aan de hand van een thema, een foto of naar aanleiding van een vraag die speelt. Je kunt ook een taalspel spelen als je dat leuk vindt. Het Taalcafé start om 18.45 uur en duurt tot 19.45 uur. Voor deze tijd is gekozen om mensen die overdag werken de gelegenheid te bieden mee te doen.”

Volgens Taalpuntdocent Margriet Breet is het Taalcafé een mooie aanvulling op het Taalpunt. “Bij het Taalpunt is meestal sprake van een-op-een begeleiding. Maar we willen juist ook aandacht besteden aan ontmoeting. Met het Taalcafé slaan we drie vliegen in één klap: men ontmoet elkaar, er wordt geoefend met het (durven) spreken van de Nederlandse taal én de woordenschat wordt vergroot.”

Taalliefhebbers die het leuk vinden om het Taalcafé te begeleiden, kunnen zich aanmelden bij Margriet Breet. Dat kan via taalpuntepe@bibliotheeknoordveluwe.nl of via 06-12660976. Je kunt ook langskomen op het spreekuur op maandag van 13.30 – 15.30 uur in de bibliotheek in Epe (Stationsstraat 16, 8161CR Epe)  en op dinsdag van 14.00 – 16.00 uur in de bibliotheek in Vaassen (Dorpsstraat 48, 8171BR Vaassen).

Bibliotheek Noord-Veluwe heeft al Taalcafés in Hattem en Heerde. De ervaringen daar zijn positief, vandaar dat nu ook in Epe wordt gestart.