bibliotheek epe

Tips voor iedereen bij lezing eetbare natuur

Patricia Huisjes had bij de bibliotheek in Wezep volop tips en inspiratie voor de aanwezigen. Tijdens haar lezing over eetbare natuur kwamen vele facetten over opbouw en samenstelling van voedselbossen aan de orde. Er was ook aandacht voor voedselbossen in het klein, op een balkon of in een kleine tuin.

Patricia Huisjes van Landgoedbeheer Onder de Hoede heeft veel kennis van zaken en is inspirerend en humoristisch. Door haar enthousiasme en bevlogenheid wist ze de aanwezigen te boeien.  Het publiek luisterde aandachtig, betrokken en zeer belangstellend naar haar verhaal. Het was een leerzame avond waarin duidelijk naar voren kwam dat hoe diverser het landschap wordt, hoe meer biodiversiteit er komt. Ook in je achtertuin of op je balkon, kun je hier actief mee aan de slag. Patricia had tips voor iedereen, of je nu veel of weinig ruimte hebt.

Een onderdeel van de lezing was dat veel planten, bomen en struiken eetbaar zijn. Om dit echt te laten ervaren aan de bezoekers had Fred Dijk 2 heerlijke stoofpotjes gekookt en meegenomen, een met paddestoelen (vegetarisch) en een met zwijnenvlees. Natuurlijk gekruid met kruiden uit het voedselbos van Patricia.

Deze lezing is georganiseerd in het kader van het project Duurzaamheid en Klimaatadaptatie van de Bibliotheek Noord-Veluwe. In dit project werkt de bibliotheek samen met Veluwe Duurzaam, Heerde Energiek en de gemeente Epe.

Fotobijschrift: Patricia Huisjes inspireerde de bezoekers bij haar lezing over eetbare natuur