veluvine Nunspeet

Tjitske Reidinga terug in het theater met eigen voorstelling

NUNSPEETTjitske Reidinga staat na een pauze van 2,5 kaar weer op de planken met een ‘One Woman Show‘. Zij is te zien op vrijdag 12 januari, aanvang 20.15 uur in Veluvine. Haar voorstelling is een ode aan het theater en het kleine leven. Over de kracht en het beschermen van de fantasie. Over alles kunnen zijn, en denken, en over hoe bevrijdend dat wel niet is.

Tjitske wilde iets liefs, iets grappigs, iets magisch maken. Daarom schreef ze, samen met schrijvers Martine Bakker en Corien van der Zwaag, de voorstelling waar ze zelf naartoe zou gaan.

Portret gaat over het zijn van jezelf. Maar wat is dat eigenlijk, jezelf? Hoe zie je jezelf? Waarom is dat soms zo anders dan hoe anderen je zien? En waarom word je soms middenin een filosofische gedachtegang over wie je wilt zijn, of misschien zelfs al wel bent, onderbroken door je telefoon omdat je een tikkie moet betalen? Deze en vele andere vragen zullen worden gesteld in Tjitskes poëtische voorstelling vol droogkomische situaties, ongemakkelijke gedachtespinsels en Tjitskes favoriete fantasierijke muziek. Een fijne, ontroerende theaterervaring die je iets geeft. Het gevoel dat je niet alleen bent bijvoorbeeld. Of een plek waar je naartoe kunt gaan voor als je iets leuks wil zien zonder dat het gelijk moeilijk of hartverscheurend is.

@veryverymuch