Veluvine Nunspeet 1 september Opening expositie René Wagemakers, Petra Wopereis en Ineke Moes

Verkoopexpositie René Wagemakers in Veluvine

Van 1 september tot en met 5 november 2018 is in Veluvine een verkoopexpositie van het vroege werk van de voormalige Nunspeetse kunstenaar René Wagemakers. Een deel van zijn werk wordt hier tentoongesteld en te koop aangeboden.

René Wagemakers studeerde aan de kunstacademies van Tilburg en Amsterdam. In 1980 emigreerde hij naar Californië. Inmiddels woont hij alweer 38 jaar in Oceanside, een plaats ten noorden van San Diego, aan de westkust van Californië.

Voordat hij naar de Verenigde Staten emigreerde, woonde en werkte hij een tijdlang in het prachtige natuurgebied achter het voormalige station Hulshorst. Hij woonde toen in het huis “De Houtsnip” op landgoed Leuvenhorst van de familie Jurriaanse. Wagemakers maakte toen onder meer kunstwerken voor de gemeente Nunspeet in ruil voor een inkomen.

In de loop der jaren heeft hij met veel materialen en technieken gewerkt en in verschillende stijlen. Vergeleken bij zijn tegenwoordige werk is zijn vroege werk geschilderd in een volledig ander kleurpallet en  is het grotendeels abstracter. De laatste twintig jaar schildert hij vrijwel uitsluitend in opdracht portretten in olieverf. Een deel van zijn recente werk is te zien op zijn website rene@renefineart.com.

De gemeente Nunspeet heeft in de Nunspeetse periode van Wagemakers een flink aantal werken in eigendom gekregen. Het betreft vooral kunstwerken met bloemen en landschappen in diverse materialen en technieken. Nu de gemeente op deskundig advies haar collectie terugbrengt tot een kerncollectie van werken met een specifiek Nunspeets karakter, passen deze kunstwerken niet meer in haar collectie. Met instemming van de kunstenaar wordt daarom een deel van zijn werk in een verkoopexpositie in Veluvine aan de inwoners van Nunspeet te koop aangeboden.

De expositie wordt op zaterdag 1 september om 14.00 uur in Veluvine geopend door wethouder G. van den Berg die Kunst en Cultuur in zijn portefeuille heeft.


Op zaterdag 1 september opent in Veluvine de expositie van Petra Wopereis en Ineke Moes.

In deze expositie ontdekt u de kleurrijke schilderijen van Petra en maakt u kennis met het handgevormde keramiek van Ineke.

Bijzonder aan deze expositie is dat beide exposanten deelnemers zijn van de Kunstroute Noordwest-Veluwe 2018. Op 1 en 2 september 2018 openen kunstenaars en galerieën hun deuren en vertellen zij hun verhaal. Veluvine is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Kunstroute en doet op beide dagen mee (11.00 – 17.00 uur). Voor meer informatie over de Kunstroute, bekijk de website kunstroute.nu.
Naast de expositie van Petra en Ineke is er nog een extra expositie in Veluvine, namelijk de verkoopexpositie van de ‘Collectie Wagemakers’. Deze collectie wordt vanuit de gemeente aangeboden en is tijdens de openingstijden van Veluvine te bezichtigen.
De opening van de expositie is op zaterdag 1 september om 14.30 uur in de Lentink de Jonge Zaal van Veluvine Nunspeet! Geinteressseerden zijn vanaf 14.00 uur van harte welkom.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Expositie periode: 1 sept t/m 5 nov 2018
U kunt deze expositie bezoeken tijdens openingstijden van Veluvine. De exposities in de Lentink de Jonge Zaal zijn niet te bezichtigen indien de zaal verhuurd is. Het is daarom verstandig om vooraf te informeren of de zaal beschikbaar is, dat kan via 0341 – 442000.