veluvine Nunspeet

Veluvine Nunspeet – Theaterkriebels in maart

NUNSPEET – Af en toe het lentezonnetje tussen de donkere wolken door. Vroeg in de ochtend de vogeltjes horen fluiten. Knoppen van bloemen die her en der zichtbaar worden. Het is bijna maart en je ruikt bijna de lente. Je krijgt er niet alleen lentekriebels van, maar ook theaterkriebels. In maart wordt het lachen, gieren brullen met Esther van der Voort, Martijn Crins en Twente Plat. Daarnaast kun je genieten van de vrolijke noten van de 3JS en Red Limo Quartet.

Comédienne Esther van der Voort gooide het roer om, koos voor zichzelf en haar kinderen in de hoop dat haar kinderen straks wel keuzes maken op belangrijke momenten en niet alleen bij de McDonald’s. Ze maakte een hilarische debuut voorstelling vol herkenbare situaties en vreselijk ongemakkelijke, maar hilarische, anekdotes uit het leven van een single moeder van 4 kinderen. Esther van der Voort is te zien met haar voorstelling ‘Mama is boos’ op donderdag 7 maart.

In ‘Mesthoop’ smijt Crins zich met plezier in de drek van het leven. Hij speelt gitaar, zingt, acteert en vertelt. Over opgroeien in een Limburgs dorp en je verloren voelen in de grote stad. Van onbeholpen vaderschap tot Alfons de Moppenman, van de Trojaanse Oorlog op de mavo tot aan een ode aan de anus. Alles komt voorbij. Martijn Crins is te zien met zijn voorstelling ‘Mesthoop’ op vrijdag 22 maart.

In het voorjaar van 2024 komen de 3JS met een zeer bijzonder gezelschap naar de Nederlandse theaters. Het Red Limo Quartet is een strijkkwartet onder leiding van cellist en arrangeur Jonas Pap. Dit viertal is in de afgelopen jaren vaak te zien geweest op televisie, onder andere in het programma ‘Matthijs draait door’ en ze tourden zelfs de hele wereld over als begeleiders van niemand minder dan Eddie Vedder, zanger van de band Pearl Jam tijdens zijn solo-tournee. Voor deze unieke, eenmalige tour hebben de 3JS samen met de strijkers hun meest bijzondere liedjes in een compleet nieuw jasje gestoken. Afwisselend zullen ook nog een aantal zeer verrassende covers voorbij komen. Komt dat zien. De 3JS en Red Limo Quartet is te zien op zaterdag 23 maart.

Twente staat bekend als de broedplaats van de allermooiste streekhumor en dat bewijzen de vier Twentse cabaretiers.  Heerlijke conferences, doldwaze sketches en aanstekelijke liedjes wisselen elkaar af in een prachtig programma, waarin de lachspieren zwaar op de proef worden gesteld. En natuurlijk zijn ook dit seizoen Aaltje en Trijntje weer van de partij. Twente Plat is te zien met de voorstelling ‘Lachen is gezond’ op donderdag 28 maart.


Te zien in april:
Lavinia Meijer op 5 april. Rapunzel op 6 april. Papadag bestaat niet op 13 april. Adriaan van Dis op 18 april. Je Anne op 19 april. Storioni Trio op 20 april. Michiel Borstlap Band op 25 april.