SWO/E

Wat doen wij deze zomer? Overzicht van diensten en activiteiten Koppel-Swoe

De zomervakantie start al bijna! Ook onze medewerkers gaan in deze periode op vakantie. Dacht je dat we dan gesloten zijn? Nee hoor, onze diensten en activiteiten draaien gewoon door. Ook deze zomer staan we voor je klaar!

Hieronder vind je op alfabetische volgorde welke diensten je van ons kunt verwachten.

Activiteiten agenda zomer 2020

Ben je op zoek naar een activiteit? Ben je benieuwd of iets doorgaat deze zomer? Bekijk onze agenda via www.koppelswoe.nl/agenda. Met de filters kun je makkelijk zoeken op dorp, doelgroep of zelfs specifiek per ‘dienst‘. Alle zomeractiviteiten (van samen koffie drinken tot sportdag) staan in onze agenda.

De agenda wordt regelmatig aangevuld. Omdat we bijvoorbeeld merken dat er in een bepaald gebied of voor een bepaalde doelgroep behoefte is aan een activiteit. Of omdat vrijwilligers of inwoners initiatief nemen om iets te organiseren.

Buurtbemiddeling

Het is voor sommige mensen heel herkenbaar: irritaties tussen buren. Vaak kan dat opgelost worden door het probleem kenbaar te maken tijdens een goed gesprek. In enkele gevallen is een gesprek niet voldoende of is het lastig om dit gesprek met de buren aan te gaan. Een mogelijkheid is dan om terug te vallen op link:  Buurtbemiddeling.

Wil je een beroep doen op Buurtbemiddeling? Dan kun je bellen naar 0578-67 67 67 of naar 06-81 07 80 84 of je klacht invoeren op de website: www.problemenmetjeburen.nl

Buurtkoffie

Op verschillende plekken in de gemeente Epe organiseren we Buurtkoffie. Een plek waar buurtbewoners onder het genot van een kop koffie of thee, nieuwe contacten kunnen leggen en onderhouden, een potje kunnen sjoelen, darten of rummikubben of langs kunnen komen voor een praatje. Deze zomer met zelfs twee (extra) varianten: Buurtkoffie Zomereditie in Steunpunt Burgerenk en (vanaf 4 augustus) in De Boskamp, ruimte de Schakel.

Bekijk onze digitale agenda voor alle actuele data en tijden.

Cliëntondersteuning

Heb je behoefte om je persoonlijke situatie rustig met iemand te bespreken? Wil je graag advies? Of heb je ondersteuning nodig bij het zoeken naar mogelijkheden of oplossingen? Dan kun je een beroep doen op Cliëntondersteuning van Koppel-Swoe. Cliëntondersteuning bestaat uit informatie, onafhankelijke advisering en/of kortdurende ondersteuning op het gebied van wonen, zorg, welzijn, financiën en vervoer.

Cliëntondersteuning is gratis voor alle inwoners van de gemeente Epe. Ook hulpverleners kunnen een beroep op ons doen. Onze cliëntondersteuners richten zich met name op ouderen en mantelzorgers. Thema’s die bijvoorbeeld spelen, zijn: eenzaamheid, overbelasting en zelfstandig wonen.

Je kunt contact opnemen door te bellen of mailen met Koppel-Swoe: 0578-67 67 67 of te mailen naar j.hoppe@koppelswoe.nl

EpeDoet!

Als je vrijwilligerswerk wilt gaan doen, kun je ook in de zomer contact opnemen met EpeDoet! (www.epedoet.nl). We denken graag met je mee om samen te ontdekken wat bij jou past. Maar ook als jouw organisatie of vereniging vrijwilligers nodig heeft, kun je bij ons terecht. We helpen je met het werven van vrijwilligers of geven antwoord op je vragen. Vanaf september biedt de Vrijwilligersacademie weer workshops op locatie aan. Tot die tijd kun je via www.epedoet.nl jezelf ontwikkelen via de online workshops en webinars.

Daarnaast bieden we, samen met onze vaste vrijwilligers, hulp aan mensen die dat nodig hebben.

  • Wil je graag telefonisch spreken met iemand, omdat je behoefte hebt aan contact
  • Heb je hulp nodig bij het doen van een boodschap?
  • Heb je andere problemen waar je nu meer zit?

Laat het ons weten via 0578-67 67 67 of epedoet@koppelswoe.nl. We helpen je graag!

Formulierenteam

Het Formulierenteam van Koppel-Swoe helpt ook in de zomerperiode. Heb je moeite om de eindjes aan elkaar te knopen? Ben je het overzicht over je geldzaken kwijt? Je bent niet de enige! Door de coronacrisis hebben veel mensen financiële zorgen. Gelukkig zijn er vrijwilligers van het Formulierenteam die kunnen helpen. De hulp is gratis. Wacht niet met hulp vragen, hoe eerder hoe beter! Je kunt contact opnemen door te bellen of mailen met Koppel-Swoe: 0578-67 67 67/ r.steentjes@koppelswoe.nl

Gebiedsregisseurs

De gemeente Epe betrekt graag inwoners bij hun eigen omgeving. Dat doet de gemeente onder andere met behulp van onze gebiedsregisseurs. Ieder heeft een eigen gebied en samen dekken zij onze hele gemeente. Het is belangrijk dat inwoners prettig wonen en leven in een wijk of buurt. Gebiedsregisseurs brengen o.a. in kaart wat inwoners ervaren in hun wijk, bespreken ideeën en werken samen (met inwoners en partners) aan oplossingen. Hierin is de gebiedsregisseur een verbindende schakel.

Ervaar jij als bewoner iets in je wijk of het gebied waar je woont? Heb je een idee wat zou er moeten gebeuren? Neem dan contact op met onze gebiedsregisseurs.

Groet & Ontmoet

Groet & Ontmoet is een ontmoetingsavond voor mensen met én zonder een beperking om anderen te ontmoeten en een netwerk op te bouwen. Iedereen, ongeacht leeftijd, is van harte welkom om hier aan deel te nemen. Normaal 1x per twee weken. Deze zomer zelfs iedere week! Geef je vooraf even op!

Heel Epe Beweegt/Buurtsport

Onze buurtsportcoaches houden ons in beweging deze zomer! Zo hebben ze i.s.m. WIOS een aantal wandelingen georganiseerd (voor verschillende doelgroepen) en zijn er op verschillende plekken in de gemeente Sport & Spel middagen voor kinderen. Via de agenda op www.heelepebeweegt.nl houden ze je op de hoogte!

Jonge mantelzorgers

Ben je onder de 24 jaar en draag je thuis een steentje bij omdat er iemand ziek is of meer hulp nodig heeft? Dan noemen we je een jonge mantelzorger. Soms is het fijn om met andere kinderen/jongeren, die in dezelfde situatie zitten bij elkaar te komen. Deze zomer organiseren we een aantal activiteiten (bekijk onze digitale agenda >> klik filter ‘jonge mantelzorgers’ aan) en uiteraard kun je altijd onze Coördinator Steunpunt Mantelzorg bellen voor hulp, advies of gewoon om even te praten.

Jongerenwerk

Het jongerenwerk in de gemeente Epe is actief daar waar jongeren zijn. Op straat, in buurtcentra, op scholen en op social media. De sociaal werkers met specialisatie jongeren van Koppel-Swoe staan, met hulp van vrijwilligers en stagiairs, continue in contact met diverse (groepen) jongeren. Sociaal werkers weten wat er speelt onder de jeugd, kennen de leefwereld en taal en spelen continue in op veranderende behoeftes, vragen, interesses en zorgen.  Deze zomer organiseert het jongerenwerk verschillende activiteiten. Check onze agenda (filter ‘jongeren’ aanzetten) voor een actueel overzicht.

Juridisch spreekuur-Wetswinkel

Voor juridische vragen is er het Juridisch spreekuur-Wetswinkel. De inloop-spreekuren gaan in september weer open, tot die tijd kan telefonisch een afspraak gemaakt worden. Je kunt contact opnemen door te bellen of mailen met Koppel-Swoe: 0578-676767 / r.steentjes@koppelswoe.nl

Kinderdagopvang en BSO

Onze kinderdagopvang, peuteropvang en BSO gaan natuurlijk gewoon door deze zomervakantie. Onze pedagogisch medewerkers hebben een geweldig zomerprogramma gemaakt vol leuke, spannende, prikkelende en gezellige activiteiten. Onze Vakantie BSO is dit jaar weer op twee locaties: BSO Kierewam en het meer kleinschalige BSO Kanjers. Het programma van de Vakantie BSO vind je hier.

Maatjes

Bij maatjes draait het om persoonlijk contact tussen mensen. Samen iets doen waar je beiden plezier aan beleeft. Maatjes bepalen samen de invulling. Wat je samen doet en hoe vaak je elkaar wilt zien. Denk hierbij aan: samen wandelen, muziek maken of even het dorp in gaan. Zo kan je als maatjes iets voor elkaar betekenen. Heb jij behoefte aan een maatje of wil je maatje worden? Neem dan contact op met Hakan Soykan, via 0578-67 67 67 of h.soykan@koppelswoe.nl.

Steunouder

Ieder gezin heeft wel eens een periode dat het niet zo lekker gaat. Dat kan verschillende oorzaken hebben: overbelasting, ziekte, moeilijkheden met de kinderen of op het werk, eenzaamheid of geldproblemen. Soms worden die spanningen je als ouder teveel. Dan is het fijn als je een helpende hand krijgt. Iemand die zich even over je kinderen ontfermt en jij tijd hebt om zaken aan te pakken of juist even rust te nemen. Jij houdt als ouder de regie in handen, samen bepalen we welke hulp je nu nodig hebt. Wil je gebruik maken van Steunouder? Neem dan contact op met Mariska van Elst, 06-39 86 29 09 of mail naar m.vanelst@koppelswoe.nl.

Steunpunten

Onze steunpunten zijn weer bijna allemaal open, uiteraard houden we ons aan alle RIVM richtlijnen. Zo houden we bijvoorbeeld scherp het maximale aantal bezoekers per (binnen)locatie in het oog. Dat betekent dat je je bijna overal vooraf moet aanmelden. De meeste activiteiten die we deze zomer organiseren (voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen), staan inmiddels in onze digitale agenda. Die wordt deze zomer aangevuld. Dus houd onze digitale agenda in de gaten!

Thuis Wonen Nu en Later

Nu je de afgelopen tijd door corona meer thuis hebt gezeten, heb je wellicht ook stilgestaan bij hoe belangrijk een thuis is. Zeker wanneer men ouder wordt. Onze dienst ‘Thuis Wonen Nu en Later’ zorgt er voor dat inwoners van de gemeente Epe actief en goed geïnformeerd worden over zelfstandig en langer thuis wonen en het ondersteunende aanbod in de gemeente Epe. Wellicht is deze zomer een mooie tijd om een voorlichter bij je op bezoek te laten komen om te praten over: wonen, gezondheid, mobiliteit en vervoer, welbevinden, financiën, mantelzorg en zelfredzaamheid.

Interesse in een vrijblijvend gesprek? Neem contact op met Niki Binnendijk, via 0578-67 67 67  of n.binnendijk@koppelswoe.nl

Was & Strijk Service

Doe jij normaal de was voor iemand en ga je nu op vakantie? Ook tijdens de zomervakantie gaat onze Was & Strijk Service gewoon door. Interesse? Neem contact op met Hanneke Luesink via 06-53 87 20 00 of h.luesink@koppelswoe.nl

Welzijn op Recept

Door allerlei omstandigheden of een ingrijpende gebeurtenis kunnen klachten ontstaan. Stress, somberheid, angst of andere klachten kunnen het dagelijks leven moeilijk maken. Je wilt er iets aan doen, maar je weet niet goed hoe. Onze welzijnscoach van Welzijn op recept kan je daarbij helpen. Door iets op te pakken wat je leuk vindt of waar je goed in bent, kun je je weer beter gaan voelen. Iets doen geeft energie. Misschien kun je nieuwe mensen ontmoeten, een oude of nieuwe hobby oppakken of iets voor anderen betekenen. Samen kijken we naar de mogelijkheden en hoe je die kunt oppakken.

Bel onze welzijnscoach Driesje Draaijer voor een afspraak op 06-36 54 96 66 of mail naar d.draaijer@koppelswoe.nl

Zomerschool 2020

De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent voor kinderen 6 weken geen school. Voor veel kinderen is dat waarschijnlijk lekker uitslapen, doen waar je zin in hebt, beetje chillen. Maar tegelijk betekent zomervakantie ook dat er minder contact is met vriend(inn)en en dat de lesstof (taalbevordering) van school wat verder wegzakt. Daarom is er de Zomerschool van 3 tot en met 20 augustus.

De Zomerschool wordt tijdens de zomervakantie voor kinderen in de gemeenten Epe en Heerde georganiseerd en is speciaal voor kinderen met een niet-Nederlandse achtergrond, in de leeftijd van 6 tot en met 12 jaar. Kinderen die sinds 2016 in Nederland zijn en daarna in Epe of Heerde zijn komen wonen. Op maandag-, dinsdag- en woensdagochtend van 09.30-12.00 uur zijn er taal- en rekenactiviteiten op een speelse manier. Op de dinsdag- en donderdagmiddag is er van 12.30-16.00 uur een activiteitenprogramma (sport en spel, cultuur en creativiteit), waarbij ook kinderen die vanwege financiële redenen niet op vakantie kunnen, kunnen aansluiten. Lees dit artikel voor meer informatie of neem contact op met Larisa Brinkhoff via 0578-67 67 67 of l.brinkhoff@koppelswoe.nl.

Verschillende diensten op deze pagina ontvangen subsidie van de gemeente Epe.