veluvine Nunspeet

Young artist in residence Kalina Vladovska treedt op in Veluvine

Young artist in residence Kalina Vladovska treedt op in Veluvine

NUNSPEET – Tijdens de Muziekzomer Gelderland, van 28 juli t/m 12 augustus, kun je genieten van toptalenten op bijzondere locaties, waaronder in Veluvine. Natuurlijk maakt de muzikale fietstocht ook weer deel uit van de zomerprogrammering! Verder kun je bij Veluvine terecht voor Ensemble Utak en Kalina Vladovska.

Slagwerker Kalina Vladovska (24) is de young artist in residence van de Muziekzomer Gelderland 2023. Dit betekent dat zij vier eigen programma’s mag ontwikkelen en uitvoeren met steun van de organisatie en een beurs die ze als winnaar van de BNG Muziekprijs ontving. “Kalina’s veelzijdigheid en sprankelende podiumpresentatie maken haar de ideale young artist in residence voor Muziekzomer Gelderland,” aldus de organisatie. Op vrijdag 11 augustus staat zij met de voorstelling ‘onlosmakelijk’ in Veluvine.

De van oorsprong Bulgaarse Kalina studeerde aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Momenteel volgt ze een Mastersopleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. De jonge Vladovska won in 2019 de eerste prijs bij het Prinses Christina Concours. Ze komt deze zomer met een variatie aan programma’s. In de muziektheatrale voorstelling ‘onlosmakelijk’ houden Kalina en de dansers je een spiegel voor wat schermtijd doet met sociaal contact. Kalina is een veelzijdig musicus die zich niet beperkt tot percussie: “Het is mijn doel om de grenzeloze wereld van de geluiden te verkennen die me dagelijks omringen. Mijn interesse gaat verder dan slagwerk spelen. Ik heb een passie voor andere kunstvormen zoals dans, theater en visual arts.”

Ook op het gebied van haar muziekkeuze zoekt ze graag de grenzen op. Kalina: “Ik leer graag over onbekende culturen. Het is altijd een bijzonder ervaring om kennis te maken met nieuwe muziek, traditionele dansvormen en verschillende levensstijlen. Ik wil open minded blijven en zien hoe ik al deze invloed kan opnemen in mijn leven en in mijn werk.” Kalina’s eerste plannen voor het festival zijn veelbelovend. Verwacht thematische muziek over ruimtereizen en de toekomst van de mensheid tot spetterende percussieparty’s.


De fotograaf van deze foto is Eva Roefs