veluvine Nunspeet

Veluvine – Werk aan de Wand: Dit keer vilt aan de wand

NUNSPEET – In de gangen van Veluvine hangt sinds 1 februari kunstwerken van Nathalie Roelofsen uit Harderwijk aan de wand. Zij is een viltkunstenares. Ze maakt alles op intuïtie. Ze werkt met merinowol en  alles wordt opgebouwd met plukjes wol tot er vilt ontstaat door het proces wat nodig is. Je kunt haar kunstwerken bezichtigen in februari en maart.

Nathalie Roelofsen heeft een atelier genaamd Vilting Fingers. Waar zij haar creaties maakt. Over het algemeen maakt Roelofsen draagbare kunst. In de vorm van hoeden, shawls en kleding. Zelf kun je ook een leuke workshop volgen. Het maakt niet uit als je niet creatief bent. Je gaat altijd met iets moois naar huis.

Nathalie is opgeleid tot bloemist, waarna ze de opleiding costumière / coupeuse heeft gedaan. Toen het vilten op haar pad kwam, kwam alles samen. Inspiratie uit de natuur en het zelf ontwerpen van de stof en de modellen. Het vilt waar zij mee werkt is niet als de lapjes die we allemaal kennen, maar maakt zij geheel zelf met plukjes merinowol. Door deze dakpansgewijs neer te leggen en te bewerken met groene zeep ontstaat er een mooie en zachte stof.

Nieuwsgierig geworden naar het werk van Nathalie? In de maanden februari en maart te bezichtigen in de gangen van de Veluvine tijdens de openingstijden. Op www.viltingfingers.nl kun je je opgeven voor een workshop naar keuze.

Leuk Kiekje fotografie