veluvine Nunspeet

Kerstsprookje De Notenkraker in theater Veluvine

De Notenkraker is al meer dan 125 jaar de meest geliefde kerstballetvoorstelling voor het hele gezin. Op Derde Kerstdag kan het Nunspeetse publiek in theater Veluvine genieten van dit magische sprookje, uitgevoerd door Sibiu Ballet Theatre uit Roemenië.

Sibiu Ballet Theatre is een internationaal balletgezelschap gehuisvest in het Roemeense Sibiu (Zevenburgen). Dit wonderlijke balletgezelschap is gespecialiseerd in het uitvoeren van avondvullende klassieke en hedendaagse balletvoorstellingen van hoge kwaliteit. Een avond met Sibiu Ballet Theatre garandeert een geweldige avond met spectaculaire dans voor een breed publiek. Het gezelschap bestaat uit een selectie internationale topdansers waaronder gevluchte balletsolisten, uit Odessa, Oekraïne, Europa, Amerika, Australië en Azië.

De grote componist Pjotr Ijitsch Tsjaikovski kreeg van het Keizerlijke Mariinsky Theater uit Sint-Petersburg in 1892 de opdracht om een groots, kleurrijk en onvergetelijk sprookjesballet te ontwerpen gebaseerd op een populair kindersprookje over een prins en een notenkrakerpop. De Franse balletmeester Marius Petipa tekende voor de choreografie.

Inmiddels is dit beroemde meesterwerk, “De Notenkraker” wereldwijd geliefd en bekend. Het Sibiu Ballet Theatre brengt deze klassieke droomvoorstelling, gebaseerd op het oorspronkelijke meesterwerk van Petipa en Tsjaikovski naar Nederlandse theaters.

De Notenkraker is te zien op dinsdag 27 december om 19:00 uur in theater Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 35,50 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de theaterkassa.

Music Theatre Management