veluvine Nunspeet

Toneelvoorstelling over Gerrit Achterberg in Veluvine

Een geestige taalpartituur rondom de biografie van Gerrit Achterberg. In een speelse tekst leidt schrijver Frank Siera de toeschouwer via terzijdes en uitweidingen dwars door een verwoede poging om structuur aan te brengen in een chaotisch bestaan. Op vrijdag 21 oktober is de voorstelling Ongerijmd te zien in theater Veluvine, vertolkt door topacteurs Marisa van Eyle, Willem Voogd, Kharim Amier, Niek van der Horst en Carine Crutzen.

In Ongerijmd is Frank Siera als het ware in het hoofd gekropen van Gerrit Achterberg, een geniale dichter die met tbs achter de tralies verdwijnt na de moord op zijn hospita. Je hoeft geen liefhebber te zijn van Gerrit Achterberg om van deze voorstelling te genieten. Sterker no, het is misschien nog interessanter als je Achterberg nog niet kent. De voorstelling neemt je mee op de grillige paden van een verward persoon, iemand die niet meer verantwoordelijk is voor wat hij zegt, schrijft of doet. Ongerijmd is veel meer dan een platte biografie. Het is eerder een kakofonie van stemmen die, aan de hand van het tumultueuze leven van Gerrit Achterberg, overzicht en structuur proberen te scheppen.

ONGERIJMD – Biografie Gerrit Achterberg is te bezoeken op vrijdag 21 oktober om 20:15 uur in Veluvine. Kaarten zijn te koop voor € 25,00 p.p. (inclusief servicekosten) via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.

naam foto Ongerijmd- ONGERIJMD van Theaterbolwerk PUNCH