bibliotheek epe

Voorleesdagen met ruim 1.000 peuters en kleuters!

Bibliotheek Noord-Veluwe viert dit jaar de Nationale Voorleesdagen met meer dan 50 kinderopvang-, peuter- en kleutergroepen. Daarmee worden ruim 1.000 kinderen bereikt.

Voorlezen en bouwen in de bibliotheek

De Nationale Voorleesdagen zijn van 26 januari t/m 5 februari. Twee boeken uit de prentenboeken top 10 staan centraal bij de Bibliotheek Noord-Veluwe. Voor peuters is dat het boek Vos gaat een stukje rijden. Zes groepen komen naar de bibliotheek toe en in tien locaties gaan bibliotheekmedewerkers voorlezen uit dit boek. Het eiland van olifant is het boek waarvoor maar liefst 38 groepen met kleuters naar de bibliotheek komen. En het blijft niet bij voorlezen, de kleuters gaan zelf een eiland bouwen! En alle peuters en kleuters die in de bibliotheek op bezoek komen krijgen natuurlijk nog veel meer mooie boeken te zien.

De kinderopvang kon ook weer inschrijven voor het voorleespakket: hiervan zijn er 53 gemaakt! In dit pakket zit het prentenboek Vos gaat een stukje rijden, aangevuld met leuke knutsel ideeën.
Zo kan de kinderopvang van de Nationale voorleesdagen een leuk voorleesfeest maken!

Poppetje voor nieuwe leden

De Nationale Voorleesdagen zijn natuurlijk ook een feestje in de bibliotheekvestigingen waard. Er hangen vrolijke posters en kinderen van 0 t/m 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek krijgen een grappig monsterpoppetje cadeau.

Voorlezen maakt je leuker!

De Nationale Voorleesdagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Want: Voorlezen maakt je leuker!

Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling. Peuters en kleuters komen zo in aanraking met nieuwe woorden. Ze leren hoe een zin is opgebouwd en hun woordenschat wordt groter.

Of je nu voor het slapen gaan een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen met je kind een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt.

Zie voor meer informatie en voorleestips www.nationalevoorleesdagen.nl .

Voorlezen kan altijd

Voorlezen blijft niet beperkt tot de voorleesdagen en kan natuurlijk het hele jaar door. In de bibliotheek is een schat aan voorlees- en prentenboeken verkrijgbaar en bibliotheekmedewerkers helpen graag bij het geven van advies over geschikte boeken.