veluvine Nunspeet

Nieuwe voorstellingen in Veluvine Nunspeet

NUNSPEET – Er zijn de afgelopen periode mooie voorstellingen bijgekomen in de programmering van Veluvine. In februari werd al bekendgemaakt dat Tisjeboy Jay, voortaan ‘Jay Francis’ genoemd komt op zaterdag 29 april. Daar zijn ‘SEM Jansen: who the f*ck is Britt?!’ en een lezing van Israël van Dorsten i.s.m. Bibliotheek NW Veluwe aan toegevoegd. Op Internationale vrouwendag, woensdag 8 maart, ging #PERFECT voor seizoen 23-34 zelfs al in de verkoop!

Van Britt naar Sem, van zangeres naar zanger. De unieke show ‘Who the F*ck is Britt?!’ vertelt het indringende verhaal van Sems transitie van vrouw naar man. In een show van 1,5 uur neemt hij het publiek mee in zijn proces via het zingen van songs, aangevuld met videobeelden en verhalen. Hij gaat in duet met zijn vroegere zelf die op het videoscherm aanwezig zal zijn. Dit alles wordt live begeleid door zijn band die bestaat uit de muzikanten van de Leif de Leeuw band. Sem zal, donderdag 6 april, met de band kleine verhalende Americana songs spelen.

Drie jaar na zijn vlucht uit de boerderij in Ruinerwold komt het boek van Israel van Dorsten uit. In het boek ‘Wij waren, ik ben. Weg uit Ruinerwold’ vertelt hij zelf over de verschrikkingen die hij samen met zijn broertje en zusjes doormaakte. Het boek werd direct een bestseller in Nederland. In het boek vertelt Israel van Dorsten over doorzettingsvermogen en hoe hij uiteindelijk de sprong naar vrijheid durfde te wagen. Tijdens deze lezing op donderdag 22 juni, die bibliotheek Noordwest Veluwe samen met Veluvine organiseert, vertelt Israel over zijn ervaringen en is er gelegenheid om vragen te stellen. Boekhandel Osinga is aanwezig en je kunt deze avond het boek aanschaffen om naderhand te laten signeren. 

#PERFECT is een theaterconcert met Renée van Wegberg en Bettina Holwerda. Zij zingen en vertellen herkenbare verhalen. Kijk, het moederschap is prachtig. En het hebben van een fijne relatie ook. En als je dan ook nog leuk werk hebt, is dat helemaal fantastisch. Je zou zeggen #PERFECT. Van een afstandje. Maar even eerlijk hè, als je weer eens te laat bent voor een afspraak en je hebt donkere wallen van een gebroken nacht, of je staat stiekem chocola te eten achter de deur van het keukenkastje, uit het zicht van de kinderen, dan voelt het soms toch allemaal een beetje anders. #PERFECT keert na een succesvol seizoen, vol met lovende kritieken en uitverkochte zalen, terug in de theaters en is zaterdag 2 december te zien in Veluvine.

Kaarten zijn te bestellen via veluvinenunspeet.nl of aan de kassa.

foto: annemieke van der togt